För Kulturbolaget: 15 juli Ronneby Brunnspark kl 19.30

biljett5
”Dags att tänka på refrängen”
Gyllene tider sommar 2013

Presenteras av Kulturbolaget & Live Nation

Årets säkraste prognos är här:

Det blir Gyllene Tider i sommar!
”Dags att tänka på refrängen” – Gyllene tider sommar 2013

Inget ont om vågskvalp och fiskmåsar, men ljudet av sommaren 2013 kan komma att handla mer om en överstyrd Farfisaorgel och 20 poplåtar som du trodde att du hade glömt texterna på.

Sveriges största och samtidigt mest sällsynta popband Gyllene Tider har än en gång vilat sig i form och är åter redo att förgylla den svenska sommaren med nya studioalbumet ”Dags att tänka på refrängen”, nya samlingsplattan ”Soldans på din grammofon” och stor turné.

Senast vi såg bandet på scen var 2004, 25 år efter det att Gyllene Tider slog igenom med ”Flickorna på TV2” och sedan dess har de stått för den svenska sommarens soundtrack med pop-klassiker som ”Leva livet”, ”När vi två blir en”, ”Puls”, ”Gå & fiska” och givetvis ”Sommartider” för att nämna några. Alla dessa pop-pärlor i låtlistan, som 2004 uppdaterades med ”En sten vid en sjö i en skog” och ”Tuffa tider (för en drömmare)” från albumet ”Finn 5 fel!” bidrog till att locka 492 252 personer. Turnén är fortfarande den största i Skandinavien någonsin.

Årets upplaga ”Dags att tänka på refrängen” når 18 städer under juli och augusti. Turnén inleds på Marknadsplatsen i Halmstad den 5 juli och avslutas på Sundbyholms Slott i Eskilstuna den 10 augusti. Gyllene Tider kommer att bli det första bandet som spelar på Tele2 Arena i Stockholm – den 27 juli blir det premiärkonsert på nya Stockholms-arenan!

Linnea Henriksson, som i lördags vann P3 Guld för Årets Artist följer med på turnén som gästartist. Linnea är också från Halmstad och hennes debutalbum ”Till mina älskade och älskare” var ett av förra årets mest spelade album och flera av singlarna, t.ex. ”Lyckligare nu” har alla spelats flitigt på radio.

Per Gessle, Mats Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke Syd Andersson dammar av gitarrer, Farfisaorgel och trummor.
Det har blivit dags att tänka på refrängen. Igen.

Information gällande barn tom 10 år.
En speciell barnbiljett för endast 15 kronor (inkl förköpsavg) gäller för barn 10 år och yngre, i vuxet sällskap. Varje vuxen-biljett ger tillträde till ett barn som är upp till 10 år, t.ex. två vuxna får ta med sig högst två barn med barnbiljett. Meddela antal barn till biljettförsäljaren vid inköpstillfället. Alla måste ha en biljett för att kunna komma in på konserten så att vi av säkerhetsskäl kan beräkna publikantal.
Barnbiljetter gäller endast för onumrerade ståplatser, så denna förmån gäller inte vid reserverade sittplatser. För konsertbesökare över 10 år gäller fullt biljettpris.

Information gällande volymrestriktioner för barn under 13 år.
Det kommer att finnas ett speciellt område för barn under 13 år där ljudnivån inte överskrider 97dBA. Utanför det avsedda området kan ljudnivån nå upp till 100dBA, vilket Socialstyrelsen anser vara skadligt för barn under 13 år. Eftersom vi måste följa Socialstyrelsens regler utan att sätta en åldersgräns på konserten får alla sällskap med barn under 13 år särskilt avsedda områden för att inte riskera sin hörsel, enligt Socialstyrelsens rekommendationer.