Enduo AB i samarbete med Skrikhult production

8 aug 2014 Ronneby Brunnspark SABATON
Sabaton erövrar Sverige sommaren 2014

Med sju guldskivor, en platina, sex Bandit Radio Rock Awards och en Rockbjörn i bagaget ger sig Sveriges populäraste hårdrocksband Sabaton ut på sin hittills största Sverigeturné.
Bandet från Falun har sedan starten 1999 erövrat Sverige och resten av världen med sin musik och texter om historiska slag. Deras senaste skiva, platinasäljande ”Carolus Rex” är en av de mest framgångsrika hårdrocksskivorna i svensk historia med över ett år på toppen av svenska albumlistan.
Sabaton turnerar frekvent och har tack vare det tilldelats flera utmärkelser för bästa liveband. De har spelat på alla stora hårdrocksfestivalerna vilket bland annat inkluderar Przystanek Woodstock i Polen med 500 000 personer i publiken. Denna spelning filmades och finns med på guldsäljande DVD:n ”Swedish Empire Live”.
Senaste Sverigeturnén genomfördes 2012 med utsålda spelningar från Malmö till Piteå.
”Förra året fick vi flera utmärkelser. Bland annat blev vi ”Sveriges bästa liveband” enligt Bandit Radios lyssnare och detta blir vår chans att på flera klassiska arenor bevisa att vi förtjänar denna utmärkelse” /Pär Sundström, bas.
Med sig på turnén har Sabaton två förband som meddelas senare. Klart sedan tidigare är att de även spelar på sin egen festival Sabaton Open Air som går av stapeln i Falun 14 – 16 augusti.
Biljetterna till turnén släpps fredagen den 13 december, 2013 kl 09.00 och kostar 495 kr via www.eventim.se / 0771-651 000.
Ett begränsat antal biljetter kommer att släppas till varje spelning till det förmånliga priset av 390 kr. Erbjudandet gäller fram till den 23 december.

Datumen för turnén:
31.7 – Stenungsund, Nösnäsvallen
2.8 – Varberg, Fästningshörnan
7.8 – Borgholm, Borgholms Slottsruin
8.8 – Ronneby, Brunnsparken
9.8 – Trelleborg, Östervång
21.8 – Uppsala, Vaksala Torg
22.8 – Norrköping, Folkets Park / Borgen
23.8 – Karlstad, Mariebergsparken