CITADELLET 2016

Jill Johnson och Niklas Strömstedt till Citadellet i sommar

I sommar bjuder Jill Johnson och Niklas Strömstedt in till sommarens mysigaste kväll med picknickkonsert intill fantastiska Citadellet i Landskrona. Konsertkvällen äger rum lördagen den 2 juli och biljetterna släpps i morgon klockan 10.00.

I sommar arrangerar Enduo AB och Paraply produktion en picknickkonsert intill Citadellet i Landskrona. En helkväll som presenterar folkkära artisterna Jill Johnson och Niklas Strömstedt.

– Vi har arrangerat ett antal konserter i Citadellet genom åren, säger Svenerik Olsson på Enduo. Med två av sommarens hetaste artister och en av Sveriges absolut vackraste miljöer så ser jag fram emot en magisk sommarkväll.

Jill Johnson

Genom åren har det blivit 20 album signerade Jill Johnson. Det senaste kom så sent som i oktober i år. Utöver plattor har Jill gjort en mängd turnéer och krogshower och även vunnit en grammis.

När man pratar om Jill nämns hon oftast som Sveriges country-drottning. Men Jills musikaliska bakgrund är bred. Hon har utforskat både pop, schlager och country. Mest känd blev nog ändå Jill när hon i början av 2014 bjöd in sex svenska artister till sin Veranda i Nashville. En programserie som belönades med ”Årets realityprogram” och ”Årets program”. Jill fick dessutom priset ”Årets kvinnliga programledare”.

– Vi har försökt få till en sommarkonsert i Citadellet tillsammans med Enduo under ett antal år, berättar Robin Åkerman. Vi har gjort konserter med Jill på andra orter tidigare och det har alltid varit en lyrisk publik. Kombinationen av Jill och Niklas känns helt rätt för en av sommarens absoluta höjdpunkter.

Niklas Strömstedt

Niklas har gjort succé i ”Så mycket bättre” och i januari är det premiär för Niklas Strömstedts krogshow ”Storhetsvansinne” på Hamburger Börs i Stockholm. Till sommaren ger sig Niklas sedan ut på en sommarturné där stora delar av materialet från krogshowen finns med. Niklas kommer att summera 35 år som musiker och artist. Sommarkonserterna kommer att bli en kavalkad av hits. Bland Strömstedts största finns bland annat ”Sista morgonen”, ”Förlorad igen”, ”Om” och ”Oslagbara”. Under 90-talet var Niklas en tredjedel av supergruppen ”GES” tillsammans med Orup och Anders Glenmark. Ingen som var vuxen 1994 har väl glömt monsterhiten ”När vi gräver guld”.

Niklas har tilldelats en rad utmärkelser, bland annat Povel Ramels ”Karamelodiktstipendium” och arbetat inom TV som programledare för bland annat ”Tack för musiken”.

Ta gärna med en egen picknickkorg. Medhavd dryck, paraplyer Ej tillåtna. Insläpp 17.00 På scen 18.00 Åldersgräns 18 år. Medföljande barn och ungdomar, endast i målsmans sällskap.

Dörrarna öppnas 17:00 Startar 18:00

Plats i det gröna – Ordinarie 495 kr

Plats i det gröna – Ungdom Ungdomsbiljetter gäller 13-17 år, endast i målsmans sällskap 250 kr

Plats i det gröna – Barn Barnbiljetter gäller 0-12 år, endast i målsmans sällskap. Barn måste bära hörselkåpor under hela vistelsen på området. 0 kr

Rullstolssbiljett Ledsagare följer med gratis 495 kr