DIGGILOO 2020

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är det Dags igen! Diggiloo 2020 !! Med glädje & stolthet presenterar vi som lokal arrangör 3/7 Ronneby Brunnspark- 10/7 Ystad Sandskogens IP- 22/7 Borgholm IP- 24/7 Kristianstad Arenaområde/IP.

Kära Diggilooare,

Idag är det den 15 maj. Med bara 47 dagar kvar till premiären av Diggiloo 2020 – Diggiloos 18:de upplaga!! – sitter vi nu här, i en situation vi inte ens kunnat föreställa oss för tre månader sedan. Sveriges största och längst pågående sommarturné var mer än redo att återigen ge sig ut längs vägarna, större och bättre än någonsin tidigare. Diggiloo som för så många betyder så mycket och är fyllt med glädje, sommar, semester, humor, vänner, sol och gemenskap. Men framförallt – årets musikaliska höjdpunkt!

Diggiloo är dock så mycket mer än det. Kanske är det hos oss du stöter på de där hemvändarna du bara träffar en gång om året? Kanske är det barnens favoritkväll på hela sommaren när de får vara uppe sent och träffa nya kompisar i hoppborgarna? Ett gyllene tillfälle att få ihop hela släkten, och njuta av en helkväll för alla generationer? Oavsett vem du väljer att gå på Diggiloo med, eller om du kanske går själv, är det något vi upplever och skapar – tillsammans. Något att prata om och minnas tillbaka till under vinterns kalla och mörka månader.

Ja, du förstår säkert vart det här är på väg. Det blir inget Diggiloo 2020. 
Detta med anledning av Coronavirusets framfart världen över och regeringens beslut som togs den 29 mars om att förbjuda allmänna sammankomster över 50 personer.

Det är med otroligt tunga hjärtan vi skriver detta. Att det gått så långt att vi behöver ta det här beslutet. Men hälsan och säkerheten, för både personal och publik, är vår högsta prioritet och även om vi gjort allt i vår makt för att lösa detta är det bara att inse, denna sommar kommer det inte vara möjligt att genomföra Diggiloo på ett säkert sätt.

Du är det viktigaste vi har och alla ni som sitter i publiken är ju det som betyder allra mest för oss. Det är för er vi jobbar och sliter året runt, allt för att få ihop en minnesvärd kväll, att få se er glädje och entusiasm växa under kvällens gång för att fullkomligt explodera till den traditionella, musikaliska finalen i slutet av showen.

För bara ett par veckor sedan kändes det som att det fortfarande fanns ett visst hopp inför sommaren och vi jobbade på med all planering som vanligt. Vi startade igång de inplanerade repetitionerna och all rekrytering av personal var färdig. Att vi nu hamnat i det här läget är obegripligt och vi, liksom du förmodligen, känner en enorm besvikelse över att det inte blir en vanlig Diggiloo-sommar i år. Men vi vägrar ge upp hoppet om en ljusare framtid och en vardag som återigen går tillbaka till det normala, så även om det inte blir något Diggiloo i år har vi valt att inte tänka i termer som ”inställt”. Diggiloo 2020 är helt enkelt inte inställt – det är bara framflyttat till sommaren 2021!

Vi känner och lider med vår publik, men också med alla som skulle jobbat med detta. Alla föreningar runtom i landet som har Diggiloo som en stor inkomstkälla under årets gång, där vi är mer eller mindre avgörande för deras verksamhet. Vi tänker på alla våra artister, musiker, kreatörer, vårt hårt slitande crew, alla leverantörer, samarbetspartners med flera. Vi lider med alla hotell, restauranger, campingar, bussarrangörer och försäljare i och runt alla de orter vi skulle besökt. De skulle alla fått välbehövliga gäster och intäkter till sina verksamheter i dessa tuffa tider.

Sedan några veckor tillbaka har vi parallellt jobbat med att planera för detta scenario som oundvikligt stormat fram. Vår målsättning är att boka samma orter och samma artister till nästa år. Vi hoppas även på att kunna boka samma personal, samma föreningar och alla ovan nämnda berörda parter. Och vi är på god väg att lyckas! Allt för att du, och alla andra i publiken, ändå ska få ta del av den musikaliska upplevelse som utlovats. Vi förstår att detta besked säkerligen väcker massor av frågor hos dig, men i dagsläget är det frågor vi inte har svar på riktigt än. Vi behöver mer tid för att få ihop alla pusselbitar, och nu fortsätter vi arbetet för att få till detta så bra som möjligt för alla inblandade.

Senast den första juni återkommer vi till dig igen med all information inför 2021. Tills dess får du hålla hårt i din biljett, som självklart kommer vara giltig nästa sommar – på samma ort, samma arena, samma sittplats och förhoppningsvis med samma artister.

Idag ber vi om sympati, förståelse och kanske lite extra tålamod. Den här sommaren kommer inte bli precis så som du hade tänkt dig, och det blir garanterat inte som vi hade tänkt oss heller. Det kommer bli annorlunda. Men vi jobbar febrilt för att det ska bli så bra som möjligt och för du ändå ska kunna njuta av Diggiloo 2020 med dina nära och kära – bara ett år senare istället.
Så det här är inget ”farväl”. Det här är ”på återseende”. Vi lovar att vi kommer tillbaka ännu mer taggade sommaren 2021 och förhoppningsvis med dig i publiken även då!

Tills dess – ta hand om dig, tvätta händerna och håll avstånd så ses vi snart igen!
Stor kram från alla oss i Diggiloo-familjen

 

SERVERING OCH FÖRSÄLJNING

Diggiloo är så mycket mer än bara musik! Även i år har vi med oss vår egna Diggiloo-restaurang. Du kommer hitta rätter som passar utmärkt att ta med till picknickfilten eller varför inte avnjuta en härlig måltid på vårt restaurangområde? Där serverar vi dessutom öl, vin och alkoholfria drycker. Självklart går det bra att ta med sig en egen picknick-korg (avvikande orter förekommer). Vill du bara ha något litet så finns det popcorn, godis, läsk, kaffe, kakor, korv m.m. i våra kiosker som du hittar på flera platser på vårt område. I vår souvenirshop på arenan hittar du allt du behöver för en perfekt showkväll! Här kan du köpa utvalda Diggiloo-produkter såsom showprogram, cd-skivor, t-shirtar, kepsar och mycket mer. Allt för en oförglömlig kväll att minnas. Utbudet kan variera beroende på spelort.

BILJETTER

På allra flesta spelplatser finns en numrerad parkett samt sittplatser i det gröna (där man tar med egen stol eller filt), avvikande orter förekommer.
Mer information samt biljettpriser hittar du på www.diggiloo.com
Biljetter bokas på www.diggiloo.com alt. tfn 0455-61 97 00 samt hos lokala återförsäljare. Malmö bokas på tfn 0775-78 00 00.
Handikappanpassad plats kan endast bokas via telefon. Ledsagare går in gratis, serviceavgift på 45kr tillkommer.
Grupper (över 30 personer), bokas via pauline@krall.se
Biljettpris från 495kr. Två barn t o m 14 år följer med gratis på en vuxens biljett (gäller sittplats i det gröna).
TURNÈPLAN