Enduo AB i samarbete med Lifeline

Kalle Moraeus med vänner på turné i höst!

köp din biljett på www.ticnet.se

25 OKT KL 19.00 Konserthus teatern KARLSKRONA

I höst åker Kalle Moraeus ut med Lasse Kronér och Abalone Dots, med sig har dom även i år Johan Granströms orkester. Det kommer att bli en härlig konsertkväll med blandning av stor komik, revy, spännande musik i en resa från folkmusik till rock. Kalle Moraeus kommer också vara aktuell i höst i TV programmet Moraeus med mera.
Under våren spelar Lasse in en ny omgång av “Smartare än en femteklassare” för att sedan påbörja arbetet med en ny omgång av DoobiDoo. Båda programmen hade höga tittarsiffror när de sändes förra året och Lasse fick som vanligt strålande recensioner för sitt sätt att leda programmen. Lasses förmåga att blanda både sång, tal och finurligheter har gett honom en helt egen position bland svenska artister. Han är älskad som sångare, underhållare, programledare och föredragshållare. Lasse är också i full gång med att spela in en ny CD som kommer att släppas under våren.
Abalone Dots är efter tre års uppehåll äntligen tillbaka med sitt tredje album. Efter debuten 2007 med From A Safe Distance och uppföljaren Traveler året därpå, samt ett par USA-turnéer och en Grammis för årets folkmusik/visa 2009, ger gruppen i vår ut sitt tredje album. Precis som förra gången har Nashville och dess välmeriterade country- bluegrassmusiker och producenter spelat en stor roll för plattans tillkomst. På kommande plattan har Abalone Dots – Rebecka Hjukström (sång, gitarr, banjo, dobro), Louise Holmer (sång, bas, piano) och Sophia Hogman (sång, mandolin, nyckelharpa, cello) – fått med sig tre av de största namnen i Nashville: Grammy-vinnande mandolin och fiol-virtuosen Sam Bush har spelat med bland andra Emmylou Harris, Garth Brooks, Linda Ronstadt och Dolly Parton, och bidrar med fiolspel. Gitarristen Buddy Miller har turnerat med Steve Earle, Robert Plant och Abalone Dots-favoriten Alison Krauss och sjunger på låten ”The Way That I´m Living” och, inte minst, producenten Steve Fishell (Dixie Chicks, Emmyulou Harris, Willie Nelson).

Turnéplan
24 okt Växjö – Konserthuset
4 nov Borås – Åhaga
9 nov Norrköping – Flygeln
10 nov Örnsköldsvik – Fjällräven arena
11 nov Sundsvall – Tonhallen
15 nov Jönköping – Jönköpings Konserthus
17 nov Linköping – Konserthuset
18 nov Gävle – Konserthuset
21 nov Göteborg – Lorensbergsteaern
22 nov Uddevalla – Östraboteatern
24 nov Helsingborg – Konserthuset
25 nov Vara – Konserthuset
29 nov Uppsala – Konsert & Kongress
30 nov Örebro – Konserthuset
1 dec Västerås – Konserthuset
2 dec Stockholm – Cirkus
8 dec Halmstad – Halmstad Teater