Påsklovskul blir det med Karlsson på Taket på turné.En Familjeföreställning av hög klass.

Barnsligt Roligt!! Köp Din biljett redan nu!

15/4 K-stad Konserthus,

http://kristianstadkonserthus.ebiljett.nu/Home/tickets/308/False

16/4 Helsingborg Sundspärlan

https://secure.tickster.com/(S(bpz5fcgdhnwlte2s2rjveayr))/sv-SE/F5AU05Y8HK4Z965/Shop/Products.aspx

https://secure.tickster.com/(S(cxc4czcwac3lnrowrwuraaoz))/sv-SE/TJHKKBAD4DPPYJM/Shop/Products.aspx

17/4 Ystad Teater.

https://www2.nortic.se/tickets/event/3680

Biljetter och info hos Din lokala Återförsäljare

alt www.sandelius.se.

En samproduktion Sandelius Nöje & Enduo AB

En härlig familjeföreställning i 70-talsmiljö fylld av sång, musik & filurerier. Ni får naturligtvis möta både Karlsson och Lillebror hemma hos Lillebror där även hans pappa och mamma finns med. Men dom flyger även upp till Karlssons tak för att titta på alla hans målningar och äta Kuckelimuckmedicin… och så kommer den stränga hemhjälpen Fröken Bock på besök. ”Ett bra fruntimmer att filura med” tycker Karlsson på taket… och så får även Karlsson och Lillebror oväntat besök av tjuvarna Fille och Rulle som är ute och smyger. Manus bygger på de två första böckerna om Karsson på taket.

Precis som i alla våra tolkningar av Astrids Lindgrens böcker så är det här en föreställning som har som mål att passa alla åldrar. Att hela familjen ska ha stor behållning av föreställnigen är en viktig del i vårt arbete.

Inför denna uppsättning fick vi förmånen att göra en egen dramatisering utifrån Astrid berättelse av Saltkråkan AB som är de som styr över alla Astrid Lindgrens verk. Detta är få förunnat. Vi fick även möjligheten att använda oss av alla de klassiska sångerna som finns men även fått skriva fyra stycken helt nya sånger och sångtexter till föreställningen.

Så detta är blir en liten familjemusikal fylld av sång, dans, skratt & filurerier.

Många säger att dom inte tycker om Karlsson på taket, att han är så elak. De flesta har nog lärt känna Karlsson genom filmerna där han nog kan upplevas både lite elak och arrogant, men läser man böckerna så får man en annan bild. Precis som i de flesta av Astrids berättelser så kan man, bakom den ”hårda fasaden”, ana en ensam och kärlekstörstande person som kanske bara vill vara betydelsefull och ha någon att leka med. I det fallet, bor det inte en liten Karlsson i oss alla? Så vi ser det som en härlig utmaning att försöka se vad det är som gör att Lillebror och Karlsson trivs så bra ihop trots sina olikheter. Ja vem är den där Karlsson egentligen, som enligt honom själv är ”en lagom tjock man och i sina bästa år”.

PRODUKTION

Lillebror och Karlsson på Taket av Astrid Lindgren

Originalmusik av Georg Riedel

Manus av Elin & Mats Sandelius

Nymusik & arrangemang av Fredrik Åkerblom

Regi: Mats Sandelius

Produktion: Sandelius Kultur & Nöje

Medverkande: Karl Ingvarsson, Hugo Hoff, Elin Sandelius, Per-Anders Gustafsson