Marika Carlsson i samarbete med Lifeline

Marika Carlsson – årets kvinnliga komiker 2012

Till våren går hennes föreställning ”En negers uppväxt” på turné.
Den kritikerrosade och mycket omdebatterade ”En negers uppväxt” som handlar om komikern Marika Carlssons uppväxt som adopterad från Etiopien har blivit både anmäld och friad för hets mot folkgrupp hos Justitiekanslern och Pressombudsmannen. I vår tar Marika Carlsson sin ståupp-show på turné.
Föreställningen, som är i standupform, handlar om uppväxten i den skånska myllan sett ur en etiopisk flickas ögon. Om hur Marika gått från annorlunda till accepterad via kollisioner och exotiska inslag. Humor och allvar, skratt och eftertänksamhet blandas när hon som barn reflekterar över hur det hade varit om hon istället blivit adopterad av en rik familj i Florida, eller när pensionärer ville ge henne ett bidrag till mat när hon promenerade hem från skolan. Publiken får följa med Marika på arbetsintervju, till frisören, i skolan och arbetslivet och ta del av komiska situationer och inskränkta Sverigedemokrater som ser henne som en bidragssnyltande samhällsbelastning.
En energiskt, utlämnande, engagerande, intressant och inte minst rolig svartsoppa hopkokad av en av Sveriges bästa komiker garanterar en kväll ni sent kommer glömma!
Om Marika Carlsson

Marika Carlsson är undersköterskan som sadlade om till Stå upp komiker.
Marika har tilldelats priset som Sveriges roligaste kvinnliga stå upp komiker två gånger på Svenska standup galan. Första gången var 2006 och nu senast 2012 blev hon än en gång framröstad till årets roligaste kvinna. I år var motiveringen: ”Inte bara väldigt smart och väldigt rolig! Utan så mycket mer… Fulländad underhållare med avväpnad stil, energi och en värme som känns”

90 minuter ej paus