14 Juni Bellevueparken, Karlshamn
Insläpp 18.30. Robin S på scen 20.00.
Support: INFO INOM KORT
Barn under 12 år i vuxet sällskap
Drogfritt

biljett5
Kassan öppnar . 18.30 Entré 120:-
Förköp 80:- + 20:- exp.avgift
Fritidsgårdarna i Karlshamns Kommun
Coop Forum kARLSHAMN

Robin Stjernberg – biografi

22-åriga Robin Stjernberg har på kort tid skrivit svensk TV-historia två gånger. Första gången 2011 med andraplatsen i ”Idol” och 48% av rösterna, den minsta marginalen i programmets historia.  Andra gången i mars 2013 när han som första artist någonsin, gick via ”Andra chansen” till att vinna hela Melodifestivalen. Ja, Robin Stjernberg är utan tvekan något utöver det vanliga.

Robin Stjernberg tog hem den historiska vinsten i 2013 års Melodifestival med ”You”, en låt som han själv varit med och skrivit. Aldrig tidigare har en artist från ”Andra chansen” tagit hem segern i tävlingen. Men Robin lyckades med det på pappret omöjliga och gick rakt genom rutan och ned i TV-sofforna med sin karisma, autenticitet och förmåga att beröra.

– Det är äkta känslor, jag går inte in och bara showar. Texten handlar om min familj och mina vänner, hur allt började, hur vi riggade en scen i källaren och hur min pappa och min faster tittade på när jag sjöng, berättar Robin.

Robin var en underhållare redan på dagis och älskade att showa för kompisarna uppklädd i olika kreationer. Under uppväxten i Hässleholm lyssnade han på musik som AC/DC, Stevie Wonder  och  Backstreet Boys och deltog i otaliga talangtävlingar. Men trots att det bara är musik som gäller för Robin idag, var det inte givet att det skulle bli så. Som tonåring var han en lovande brottare men tvingades välja väg. Det blev musiken.

I nionde klass handplockades han till att bli en av medlemmarna i pojkbandet ”What´s Up?” (där även Eric Saade var med). Han har också studerat musik vid Furuboda Folkhögskola, en eftertraktad utbildning med många sökande och få platser. Under sin audition i ”Idol” fullkomligt knockade han juryn och visade genom programmets gång prov på röstresurser som stod i en klass för sig.

När debutalbumet ”My Versions” släpptes 2012, gick det direkt in som etta på albumlistan.

Robin Stjernberg utstrålar något äkta. Han har med sin utstrålning och rösten som får huden att knottras, tagit Sverige med storm. Nu är det Europas tur.

– Jag vill vara en artist som berör. En som är Robin, personlig, inte någon tillgjord typ, säger han.